Suggestoosi

Aitomies
2005-10-31 0:46

Suggestoosi (Elisa 2005-10-30 23:08)

Tarkoitatko tosiaan, että järjestys olisi tämä: neuroosi, suggestoosi, psykoosi? Että suggestoosi olisi vaikeampi ja vakavampi tila kuin neuroosi? Se kuulostaa helpommalta, mutta ehkä en oikein ymmärtänyt.

Neuroosi, suggestoosi, psykoosi - järjestys on tietysti minun oma käsitys niiden vaikeusasteesta. Neuroosit on vähemmän toimintoja rajoittava kuin suggestoosi. Nyt minun on annettava itselläni olleista vaikeuksista eräs esimerkki, jota en vielä tahtonut tehdä. Minulla oli erittäin vaikea puhevika, joka rajoitti koko elämääni - PALJON KARMEAMPANA kuin moni osaa kuvitella. Nuorineiti sen varmasti ymmärtää. Jos sallitte, kerron joskus enemmän itsestäni.
Mikähän oli vaikeuksieni aiheuttaja ja ylläpitäjä? Etsin tietoa itseopiskellen. Luin mm. psykologiaa ja perehtymällä hypnoosin ja (itse)suggestioiden maailmaan, monien vaiheiden kautta löysin keinot miten päästä jo n. 30v vaivanneen ongelman poistamiseen. Sain korjattua puheeni. Opettelin koko kielemme uudelleen. Luin tuntikausia nauhalle ja harjoitellen, R ja S kirjaimen ääntäminen korjautui. Mutta... kerron joskus lisää!

Aitomies