Lukijan mielipide aiheesta ...teoria?

Aitomies
2005-11-11 10:05

Kohti kaiken teoriaa

Oletteko tulleet koskaan ajatelleeksi, että sen kärpäsen paskan ulottuvuus menee sinne pieneen suuntaan aivan yhtä - kauas/lähelle, kuin tuonne ulospäin avaruuteen. Selvennän ajatusta lisää: Kun jaatte janan määräosiin, ja otatte siitä kaksi pistettä - voitte jakaa sen edelleen, ristiin-rastiin, pitkin-poikin, aivan miten haluatte; siihen jokaisen pisteiden väliin mahtuu vielä - uudelleen ja uudelleen, äärettömiin, aina uusi ääretön joukko.

Etenemme kohti kaiken teoriaa:

Uusi käsite lisää - Identi

Identiteetti on olemukseltaan subjektin ja objektin - vuorovaikutuksen tunnistus, jolloin subjekti muuttuu heti oman itsensä objektiksi.

Kuvitelkaamme kaksi pistettä, 1 ja 2. Ykkönen lähettää kakkoselle viestin, jonka kakkonen tunnistaa tulleen ykköseltä. Kakkonen lähettää viestin takaisin ykköselle, joka tunnistaa sen olevan oman viestin palaute kakkoselta - joten ykkönen tietää - olen olemassa. Siten on syntynyt pienin mahdollinen vuorovaikutuksen yksikkötieto.

Annamme yksikölle nimeksi - Identi.

Kaikki OLEVA - havaittavissa, mitattavissa, aistittavissa ja ymmärrettävissä oleva tieto - liike, tapahtumat, kokemukset ja muistaminen ovat muodostuneet tästä pienimpien Identien joukosta, jotka ovat kaikki vuorovaikutuksessa keskenään.

Aitomies

--------------------------------------

Mitä mieltä olet:

1 Voit jatkaa
2 Lopeta! Tanssinettiläiset eivät ymmärrä yo. kaltaisia kirjoituksia
3 Ymmärrän - osallistun täydentämään loogisemmaksi tulevia kirjoituksia.
3 Kirjoitat aivan oman kommentin


Daniel 2005-11-11 10:34 .

5

Max kerran viikossa


Humppis 2005-11-11 10:37 .

3. Jospa tuolle löytyisi jostakin ihan sitä ja sen kaltaisia varten perustettu filosofia-saitti. Tuskin edes niinkään läheltä tanssiaihetta liippaa kuin uskon-en usko, joka sekin on jo hyvin kaukana.


Manjaana 2005-11-11 10:55 .

Teoriat ei hirveästi kiinnosta, mutta epäilemättä luen ne silti.. ;o)


Sokkisha 2005-11-11 11:42 .

Ymmärrän, -mutten kykene vastaamaan mitään... ...-meni täydellisesti jauhot suuhun! Olen ällikällä lyöty!


Talvikki 2005-11-11 11:49 .

Mä oon tosi surkee matikassa ja luetun ymmärtäminenkin on vähän niin ja näin. Valitsen tuon: Kirjoitan aivan oman kommentin jostain josta kukaan ei ymmärrä mitään. Vaivaa, menikö tää oikein.


Elisa 2005-11-11 12:12 .

Aitomies: Kakkonen lähettää viestin takaisin ykköselle, joka tunnistaa sen olevan oman viestin palaute kakkoselta - joten ykkönen tietää - olen olemassa

Ennen oli tapana sanoa "Ajattelen - olen siis olemassa". Minä tajusin tämän Aitomiehen kirjoituksen niin, että vasta vuorovaikutus tekee ihmisen olemassaolosta mielekkään ja todelliselta tuntuvan.

Ehkä tässä juuri on sekä nettikeskustelun hyöty että ongelma. Tuhannet, miljoonatkin ihmiset saavat yhteyden toisiinsa, helposti. Ajatuksia ja tietoja vaihdetaan, yksinäisyys lievittyy, joskus syntyy jopa kestäviä ystävyyssuhteita. Toisaalta tulee sitten kirjoiteltua sitä sun tätä (syyllistyn siihen itsekin) foorumeilla, joita ei ole pulinapalstoiksi tarkoitettu.

"Kirjoitan tanssi.nettiin - olen siis olemassa?"

Matti on erottanut pulinan omaksi osastokseen, joten meidän täytynee uskoa, että saamme kirjoittaa täällä muutakin kuin tanssiasiaa. Aitomies, olit aivan oikein asettanut kirjoituksesi Ei tanssiasiaa -osastoon. On täällä vähemmän harkittujakin pulinoita kuin tuo sinun.

Eli valitsen kohdan 1.

Tietenkin, jos aiot tehdä näistä ajatusrakennelmistasi oikein pohdintaketjun, voit laittaa senkin Lista-muotoon. Lista vie käsittääkseni tilaa yhtä vähän kuin yksi artikkeli.

----------------

Kiitos Elisa! "Kirjoitan tanssi.nettiin - olen siis olemassa?" Hyvin moni ihminen kirjoittaa erilaisiin tekstikohteisiin juuri siksi - saadakseen identiteetin (olen olemassa ).
Asian voi myös usein yleistää . Ihminen voi aiheuttaa kärsimystä (sairaus) itselleen - samasta syystä


Lutukolli 2005-11-11 12:22 .

Onko tämä määrittelemäsi "Identi" nyt platonismiin kuuluvan ajatusrakennelman,"Kaiken teorian", perusobjekti, joka on puhtaasti matemaattinen olio. Eikö niiden kuvitteleminen fysikaalisina objekteina ole kyseenalaista, sillä perusolennon häviävän pieneksi olettamasi koon (ja Heisenbergin epätarkkuusperiaatteen) vuoksi niitä ei ole periaatteessakaan mahdollista tutkia empiirisesti.

Yritätkö tehdä kokonaan matematisoidun teorian, jonka tutkimuksessa idealistinen kriteeri, teorian kauneus, olisi suuntaa-antava. Palaat antiikin luonnonfilosofiaan: etsimään platonisen demiurgin luomaa kauneinta ja parasta maailmaa.

Tämä viimeinen määritelmäsi lähti tuosta toisesta keskustelusäikeestä, josta on jäänyt kokonaan käsittelemättä "perimmäisiin kysymyksiin" vääjäämättä kytkeytyvä mystiikka. Se on tehnyt paluun myös nykyfysiikkaan "kaikenselittävänä kaiken teoriana".

  --------------

(Aitomies)

En ole korkeamman matematiikan osaaja. Ratkaisuni perustuu aivan peruslogiikkaan ja avaruudelliseen - pitkälti intuitiiviseen näkemykseen. Olen toki lukenut monipuolisesti - "nykytietoa". En harrasta mitään huuhaa juttuja. Kaiken pitää perustua logiikkaan, ihmisen tärkeimpään työkaluun.

Voit auttaa minua Lutukolli. Jos löydät parempia malleja asiaan - ole hyvä ja tuo ne esiin. Identi on peruspalikka ajattelussani.


Daniel 2005-11-11 13:27 .

Olisiko olemassa myös avaruudesta saapuvaa pienen pientä hiukkassäteilyä joka selittäisi painovoiman. Painovoima heikkenee esim kuussa ja siellä tätä hiukkassadetta olisi vähemmän. Heitettäessä palloa ylöspäin liikkuva pallo saa sadetta enemmän ylä-kuin alapuolelleen joten se tippuu alaspäin. Nykyinen panovoimateoria lähtee massateoriasta jossa suurempi massa vetää pienempiä puoleensa, jos se onkin väärä? Vallalla olevan teorian mukaan 3/4 maapallon läpi porattuun reikään pudotettu pallo jäisi keskipisteeseen, eikä menisi reiän pohjalle. Tässä hiukkasadeteoriassani pallo menisikin ohi keskipisteen ja jäisi 3/4 pisteeseen, eli reiän pohjalle koska hiukkasadetta tulisi reiästä enemmän kuin toiselta puolelta maapallon kuoren läpi.

Voitaisiinko hiukkassadetta tutkia herkällä vaa'lla esim syvällä kaivoksessa ja vaaka olisi sijoitettu vielä paksun lyijyvaipan sisälle. Antaisiko kilon sokeripussi tulokseksi yhden kilon sielläkin miljoonasosapikogramman tarkkudella, siis verraten tietekin maan päällä tapahtuvaan punnitukseen jossa ilmanpaineen vaihtelu olisi eliminoitu?

---------------------

Daniel! Asetit mielenkiintoisia kysymyksiä ja asioita esille. Valitettavasti - jos kykenen tuomaan ratkaisuni - siten kuin intuitiivinen näkemys ja logiikka sen muovaa, on se painovoima asia myös hyvin paljon yksinkertaisempi

Teoriassani - joka on sellainen,että LAPSIKIN SEN PYSTYY YMMÄRTÄMÄÄN (niin ovat tiedemiehet ennustaneet)ei tarvitse enää mennä 'säie' tai muihin teorioihin selittääkseen painovoiman.


VeeKoo 2005-11-11 13:53 .

En syytä ketään enkä väitä joutuneeni niciksi tähän saittiin ja muistutan siitä että virtuaalihahmollani joka paikkaa luojansa puutteellisuuksia ei ole muuta yhteyttä todellisuuden kanssa. Tulevaisuudessa oman identiteetin luominen uudelleen korvaavaan käyttöön verkostoituneessa ja sähköisessä todellisuudessa on jossain määrin triviaalimpaa kuin nyt.

Jatkossa voin siis lähettää objektivoituneen kaksoisminäni näennäislavalle virtuoosiksi kasailemaan sähköisiä rukkasia.

Vuorovaikutusta tapahtuu tauotta. Vaikka lähes tyhjässä huoneessa olisi kaksi elotonta esinettä, niiden välillä on selkeä vuorovaikutus. Identiteetti muodostuu yksikön käsityksestä itsestään,omasta minästä jota muokkaavat mm. ympäristötekijät, elämänkokemus, toiset yksiköt, ikä yms. yms...

Kärpäsen paskasta mie en tiijä mittään.


Pilke 2005-11-11 18:12 .

3

"Ykkönen lähettää kakkoselle viestin, jonka kakkonen tunnistaa tulleen ykköseltä. Kakkonen lähettää viestin takaisin ykköselle, joka tunnistaa sen olevan oman viestin palaute kakkoselta - joten ykkönen tietää - olen olemassa. Siten on syntynyt pienin mahdollinen vuorovaikutuksen yksikkötieto"

Tämä oli ainut asia jonka tässä oletettavasti hahmotin oikein. Ja siitäkin tuli paha mieli. Olen saanut valtavasti sähköpostia monilta palstalaisilta; Iso lämmin kiitos siitä teille kaikille! Sitten oon nössinyt itse tämän "pienimmän mahdollisen vuorovaikutuksen" jättämällä vastaamatta useille takaisin. Oon ollut huolimaton ja häijy =( , ootte ihania ja ootte silti olemassa!

Mitä muuten tulee tälläisiin aiheisiin niin toivompa vaan, että emme koskaan satu missään samaan pöytäseurueeseen. Mie oon liian levoton luonne näin syvällisiin keskusteluihin ja näin ollen en varmasti pystyis pidätteleen haukotuksiani. Mut ihan vapaasti saa kirjoittaa, sulavasti hyppään yli jos menee teksti yli hilseen.

-----------

Voi hyvä Pilke! Kiitos vastauksestasi. Tarkoitukseni ei ole tuottaa kenellekään pahaa mieltä. Jos joskus kävisi niin, että olisimme samassa pöytäseurueessa, voisit ohjata keskustelun aiheita toivottuun suuntaan.
Tsemppi 2005-11-11 20:08 .

Danielin mainitsemasta panovoimateoriasta en tiedä, mutta kyllä voiman ja vastavoiman lain mukaan ( Newtonin kolmas laki) kaksi kappaletta vetää toisiaan yhtäsuurilla mutta vastakkaissuuntaisilla voimilla. Vastaus kysymykseen 3.

---------------

Kiitos mielipiteestäsi Tsemppi. Annan Sinulle saman palautteen kuin Danielille.

En ilmeisesti uskallakaan jatkaa aiheesta enempää. :)

Ymmärrän nyt miksi pitää olla täysin toisenlainen ajatusmaailma päästäkseen näkemään tämän kaiken taakse.
On oltava myös ne vastasuggestiot, voittaakseen sosioosin voiman. Enhän vain ärsytä - se ei ole tarkoitukseni? :)


Senior 2005-11-11 21:08 .

Siirry biologiaan, "missä tutkittavat ilmiöt ovat runsasmuotoisempia, laatujensa puolesta rikkaampia ja myös empiirisesti vaikeammin tavoitettavissa." (Rolf Nevalinna; 'Suhteellisuusteorian periaatteet').

Tämä lainaus sopii 'nirppoihin', vai mitä ;-)?


Andreas pks 2005-11-11 21:18 .

Tanssilavalla lähetän yhden katseidentin (katse suoraan haettavan naisen silmiin), jos saan positiivisen katseidentin (se on = nainen ei lähde juoksemaan karkuun ja saattaa jopa lievästi hymyillä vastaan), haen naista tanssimaan. Negatiivisessa katseidentissä ei siis tullut "kauppoja" tanssilattialle.

Tanssin naisen kanssa, jossa saan joko positiivisia tunneidentejä tai negatiivisia tai neutraaleja identejä.

Mikäli tunneidentit ovat positiivisella puolella ja haluaisin toisen tanssikappaleen jälkeenkin niitä lisää, kysyn niitä lisää. Tulos voi olla joko negatiivinen tai positiivinen. Hyvällä tuurilla saan kokea positiivisia tunneidentejä lisää. Vielä paremmalla tuurilla positiiviset tunneidentit jatkuvat ja jatkuvat hamaan äärettömyyksiin vain sitten joskus sammuakseen.

Olenkohan käsittänyt ollenkaan tätä identi-asiaa vai meninköhän aivan epätieteelliselle pohjalle. (En oikein muuten osannut selittää tuota identin ilmentymää omassa elämässä itselleni :):)

Olen myös olemassa ja menen tämän ja kahvin jälkeen saunaan. Putkahtaisikohan siellä lauteella identin syvin olemus esille ?

Alkemiaterveisin:) Andreas pks