Ujouden voittaminen Nuorineiti

Aitomies
2005-10-30 21:42

Ujouden voittaminen (Nuorineiti 2005-10-30 20:47

Ihmetyttää lähinnä, että miten ihmisillä voi olla ujoihin/arkoihin ihmisiin niin erikoinen suhtautuminen?!? Miksi ihmisillä ei ole haluakaan tutustua sellaisiin ihmisiin? Eikö ihmiseen voi kuitenkin tutustua oli hän luonteeltaan millainen tahansa, oli hän uskonnnoltaan, ihon väriltään, kieleltään, aatteiltaan ja ihan miltä tahansa erilainen kuin itse?

Oma elämäni oli täyttä h******tiä kunnes löysin paikan, jossa ihmiset hyväksyivät minut ja se muutti minua sekä elämääni. Nyt elämäni on aurinkoista (onhan siinä tietenkin murheitakin) ja olen suurimmaksi osaksi hymyilevä ja naurava tyttö.

Nuorineiti. Tuntui ensin riipaisevalta ja lopuksi herkistävältä lukea kirjoituksesi. Olen hyvilläni siitä, että olet pystynyt selviytymään niin hyvin ja voittamaan ongelmat, jotka ovat vaivanneet useampia muitakin meistä. Sinä olet ihmetellyt, etteivät ihmiset halua tutustua ujoihin ja arkoihin ihmisiin. Se osittain tuntunee vain siltä - mutta on asia niinkin. Kaikilla ihmisillä on omat vaikeutensa, ja monilla ei ole aina keinoja lähestyä toisia ihmisiä, koska he ovat näennäisestä varmuudestaan huolimatta itsekin arkoja.

Jos myöhemmin voisin laittaa enemmän tietoa omasta selviytymisestäni...?!

Laitan tähän alle erään oman "tutkimuksen" jota ei Wikipediaan oteta sen uutuuden vuoksi. Haluaisin kirjoittaa enemmänkin tänne. Mutta tanssinetilläkin on omat periaatteensa. Kirjoitukseni saattaa auttaa joitakin vaikeuksissa olevia ymmärtämään paremmin tilanteitansa ja saamaan apua ja opiskelemaan ITSEÄNSÄ.

Nuorineiti! Kaikkea hyvää jatkossa - olen tunteissa mukana nyt - kiitos kirjoituksestasi!

Teidän muiden on ehkä vaikea ymmärtää mitä tahdon tuoda esiin. Yritättehän olla silti suvaitsevia?

Aitomies

--------

Neuroosin ja psykoosin väliin kuuluu alue, nimeltä suggestoosi. Suggestoosi on samankaltainen kuin neuroosi, josta se poikkeaa siinä, että se on suurimmalta osaltaan tiedostettu ristiriita tilanne, joka enemmänkin aiheuttaa puhe- ja käytöshäiriöitä. Suggestoosin ohjaavina voimina voi olla monta samanaikaisesti vaikuttavaa, eri voimakkuista vaikutetta. Suggestoosissa saattaa olla myös monta samanaikaisesti - eri ikäkausilta vaikuttavaa muistamista ja nyt tapahtuma, jotka yhdessä ristiriidallaan lamaannuttavat tai muuttavat ihmisen nykyistä käyttäytymistä pakonomaiseksi tilanteiden välttelyksi, tai korvaavaksi - helpommin kestettäväksi erilaiseksi toiminnaksi, jonka ihminen kokee ahdistusta lievittävänä.